Var med och påverka innehållet på Folk och Kultur i Eskilstuna 7-10 feb 2018 genom att lyfta fram de frågor som du tycker är viktiga! Vill du och din organisation arrangera ett seminarium? Eller kanske en workshop eller ett kulturinslag?  Läs mer i projektledare Linde Sjöstedts senaste uppdatering om Folk och Kultur!

Linde Sjöstedt, foto Ulf Aneer

”Arbetet med Folk och Kultur är igång för fullt efter sommarledigheterna. Vill du och din organisation arrangera ett seminarium på det första kulturpolitiska konventet i Munktellstaden i Eskilstuna? Eller kanske en workshop eller ett kulturinslag? Var med och påverka innehållet genom att arrangera och lyfta fram de frågor som du tycker är viktiga. Fram till den 30 september går det att skicka in programförslag. Observera att det du skickar in är en intresseanmälan.

Vi som arrangörer har fyra huvudspår för programmet: ”kulturpolitik”, ”hela kultursverige ska leva”, ”kulturen utvecklar hela Sverige” och ett ”öppet” spår. 2018 är första året för Folk och Kultur. Det har aldrig gjorts förut, vi satsar stort och vår målgrupp är bred. Vårt mål är att det ska bli en årligen återkommande mötesplats för kulturpolitiska frågor, många år framåt. Det är tillsammans med er medlemmar och med er alla andra som vi gemensamt kan möjliggöra detta kulturpolitiska konvent i början av valåret 2018. Var med från start! Var med och påverka!

Det är med glädje jag kan presentera Folk och Kulturs nya medarbetare, som rekryterats inför höstens arbete. Tillsammans arbetar vi för att skapa de bästa förutsättningar för ett lyckat konvent. Förra veckan hade vi ett uppstartsmöte med Folk och Kulturs nya arbetsgrupp, den består av följande personer: Emelie Bergbohm och Annie Kay Schachtel från Bohm Bohm Room, ansvarar för marknadsföringen av konventet, Anna Cokorilo, arbetar framprogrammet, Martina Käck från Meetagain håller i allt det praktiska kring konventet tillsammans med sina kollegor från Meetagain, Mattias Desac, koordinerar alla våra grupper och ansvarar för administrationen för inkommande programförslag. Vi har också glädjen att ha Mikael Johansson, kulturvetare hos oss som praktikant under hela hösten.

Vi tackar Inga Göransson, vice ordförande för Länsmuseernas Samarbetsråd för ett jättebra jobb sedan start i styrgruppen. Ny representant för länsmuseerna är Yvonne Hagberg, ordförande i Länsmuseernas Samarbetsråd. Övriga i styrgruppen är fortsättningsvis Nina Björby ordförande i Regional Musik i Sverige och Åsa Kratz, ordförande i Länsteatrarna i Sverige.

I vår projektgrupp som består av samarbetspartners och medlemsrepresentanter hälsar vi Ola Bjerding, vd för Musikaliska, Blåsarsymfonikerna och Länsmusiken i Stockholm välkommen. Därmed är den gruppen fulltalig och alla medlemsorganisationer representerade.

Vi har också ett programråd som drar igång nu i september, rådet har som uppdrag att kvalitetsgranska alla inkomna bidrag och lämna rekommendationer till styrgruppen som beslutar om programinnehållet. Medlemmar i Folk och Kulturs programråd är Lena Engqvist Forslund, teaterchef vid Teater Västernorrland, Dag Franzén, direktör för GotlandsMusiken och Carl Magnus Gagge, länsmuseichef/landsantikvarie vid Västmanlands läns museum.

Gå in på Folk och Kulturs hemsida – där står allt om deltagande för seminarier och workshops, om ni vill delta i vårt utställartorg, boka hotell eller bara hålla er uppdaterade.

Varmt välkommen!”

Linde Sjöstedt, projektledare
VD Länsteatrarna Sverige,  LTS
e-post: linde.sjostedt@folkochkultur.se

Bilden överst. Munktellstaden i Eskilstuna, foto Göran Jonsson

Boka din plats på Länsteatrarnas höstmöte 2023

Inbjudan till Länsteatrarnas höstmöte 2023

Länsteatrarna i Sverige och Regionteater Väst hälsar dig hjärtligt välkommen till årets höstmöte i Borås. Mötet börjar den 15 november kl. 11.30 med en gemensam lunch. Mötet slutar senast kl. 13.00 den 17 november efter gemensam lunch. Deltagaravgiften för mötet är självkostnadspris: 1650kr, och inkluderar måltider och konferensavgift. Boende bokar ni själva och deltagaravgiften faktureras i efterhand.

Plats: Regionteater Väst i Borås, Söderbrogatan 2

Hotell: I första hand rekommenderar vi att ni bokar rum på Quality Hotel Grand Borås eller Comfort Hotell Jazz i Borås. Pris från 937 kr/natt för enkelrum. Hotellbokning görs av deltagarna själva med bokningskoden ”Teater 2023” via mail till Q.Grand.Boras@choice.se. OBS! Sista dag för att boka hotell till avtalat pris är den 15 oktober.

Temat för mötet är ”Scenkonstens omätbara värde”. Under det temat kommer vi bland annat diskutera scenkonst för barn och unga, ha en paneldebatt om danskonsten på länsteatrarna samt få lyssna på en inspirationsföreläsare. Utöver samtal om scenkonsten diskuterar vi som alltid aktuella frågor som rör länsteatrarnas situation för att tillsammans lära oss och utvecklas som förening och enskilda individer i våra respektive teatrar. Som vanligt kommer vi också att få ta del av scenkonst.

Under medlemsmötet (17 november kl. 9.00-10.00) beslutar vi om det kommande årets verksamhet och budget. Det kommer också att avsättas tid för enskilda samt gemensamma överläggningar.

Har du förslag på ämnen som du tycker bör tas upp är du välkommen att skicka dessa till verksamhetsledare Ylva Nordin på mailadress: ylva.nordin@lansteatrarna.se

Sista dagen att anmäla sig är den 15 oktober.
Observera att anmälan är bindande.

Varmt välkommen!


    Jag vill äta middag 15 november

    Jag vill äta lunch 16 november

    Jag vill äta middag 16 november

    Jag vill äta lunch 17 november



    Jag godkänner att denna anmälan är bindande.